Cum să alegi cadoul perfect?


Indiferent cine eşti, teai văzut, mai mult ca sigur, de multe ori în situaţia de a fi total lipsit de inspiraţie când vine vorba un cadou. Indifierent este vorba depre un cadou pentru iubita, părinţi, prieteni sau pur şi simplu o persoană căreia dintr-un motiv sau altul vrei -i faci un cadou, întotdeauna este greu te decizi asupra unui lucru care te facă simţi ai făcut cea mai bună alegere.

Bineînţeles, îţi va fi foarte uşor dacă primeşti indicii sau informaţii din partea persoanei căreia doreşti -i faci cadoul, însă câteodată pur şi simplu suntem în situaţia în care nu avem aceste avantaje.

Special pentru această ocazie am conceput acest ghid simplu care o te ajute înţelegi mai bine psihologia din spatele a ceea ce nouă ne place numim “cadoul perfect”.

 

Cum să alegi cadoul perfect?

Nu va mai plictisim cu poveştile, aşa o trecem direct la subiect şi în continuare o enumerăm micile noastre sfaturi.

1. Transformă cadoul în ceva special! fim sinceri! Preferaţi primiţi un obiect, pus într-o pungă de plastic, sau un cadou împachetat în hârtie pentru cadouri, cu un mesaj care să-ţi trezească emoţii, ataşat la el? Evindent, oricine va aprecia mai mult a doua variantă şi implicit faptul acolo cineva chiar şi-a dat silința  vină cu ceva special. Asta e şi ideea primului nostru sfat. Chiar dacă este vorba de un cadou ieftin, nu foarte special, simplul fapt ai fost atent la detalii s-ar putea conteze mult mai mult decât cadoul în sine. De asemenea, poţi transforma cadoul într-un soi de “treasure hunt”. Curiozitatea oamenilor trebuie exploatată şi asta este o ocazie excelentă primeşti o bilă albă.
2. Oferă o experienţă! Dacă persoana căreia trebuie -i faci cadoul este pasionată de ceva anume, poţi profita de acest lucru. Este înnebunită după Ştefan Bănică Jr. şi îi ascultă toate melodiile? Colecţionează autografele lui şi ar da orice fie cât mai aproape de el? Nimic mai simplu pentru tine. Cu un bilet la unul dintre concertele lui nu vei da greş şiţi va rămâne recunoscătoare fără doar şi poate.
3. ţi o listă cu lucrurile de care persoana respectivă este interesată! Când am spus lista, chiar ne-am oferit la o lista bogată care cuprindă cât mai multe lucruri sau interese ale persoanei respective. Încearcă ţi imaginezi câte un posibil cadou din fiecare categorie din lista ta, care se încadreze în buget. Evident, nu o cumpărăm câte unul din fiecare categorie, ideea de baza este alegem cele mai bune variante şi încercăm le combinăm într-un singur cadou. zicem trebuie -i cumpărăm cadou unui bărbat pasionat de citit şi de maşini sport. Mai mult ca sigur un album de colecţie care prezinte evoluţia maşinilor sport în ultimul secol îl va încânta.
4. Pune-te în locul persoanei în cauza! Trebuie găseşti cadoul perfect pentru o patinatoare profesionistă? În mod cert nu o fie prea extaziată dacă o -i cumperi un stilou cu peniţa din aur. Întotdeauna trebuie te pui în pielea persoanei în cauza şi ţi imaginezi ce lucruri i-ar putea fi de folos şi ce riscă fie total nefolositor.
5. ceva cercetări! Adună cât mai multe informaţii despre persoana în cauză şi află detalii ce te-ar putea ajuta în căutarea ta. Nu trebuie o faci într-un mod prea evident, trebuie păstrezi discreţia, nu vrei pari un stalker. Urmăreşte-i activitatea pe reţelele sociale, află ce-i place şi ce i-ar plăcea. Poate abia ce şi-a cumpărat un animal de companie şi are nevoie de o căsută pentru el. Poţi găseşti indicii preţioase unde nici nu te aştepţi.
6. Fii amuzant! Un cadou trebuie aducă bună dispoziţie şi ar fi ok nu omiţi acest aspect. Nu trebui exagerăm şi cumpărăm cuiva ceva nefolositor fiindcă la un moment dat a glumit spunând ar avea nevoie de asta. Totuşi, se va amuza teribil dacă o o se trezească cu un sac de 20kg de cartofi frumos împachetat, după ce la un moment dat a afirmat ar fi în stare mănânce doar cartofi. Bineînţeles, acestea va fi doar un motiv de amuzament, adevăratul cadou urmând apară în prealabil.

Multe ar mai fi de spus, dar ne-am întinde la infinit cu acest subiect ce poate fi dezbătut la infinit. Indiferent ce cadou o alegeţi, nu uitaţi cel mai important este -l oferim din inima.