Formula cadoului perfect


Evindent, cercetătorii britanici au ajuns la o formulă a cadoului perfect, conform celor de la The Telegraph. Conform teoriei lor, formula cadoului perfect este (L x 2) + O+ E2 – PD + EM = PP. Ştim, arată ca şi cum ne-am fi întors în timp şi suntem în laboratorul de chimie, însă logica din spate pare să fie una destul de bine argumentată şi de bine punctată.
Abrevierile din formula (A x 2) + O+ E2 – DP + EM = CP s-ar traduce prin:

– A – ascultare
– O – observare
– E – efort
– DP – dorinţa personală
– EM – empatie
– CP – cadoul perfect

Formula cadoului perfect

Să le luăm pe rând!

Ax2 – ascultă cu atenţie persoana căreia doreşti să-i cumperi un cadou, de două ori mai atent decât o faci în mod obişnuit. Încearcă să afli orice detaliu crezi că te-ar putea ajuta şi încearcă să atingi subiecte care te pot ajuta să afli părerea persoanei respective cu privire la diverse lucruri ce pentru ţine pot însemna factori decisivi în alegerea cadoului.

O – observă cu atenţie comportamentul persoanei în cauză, în preajma diverselor lucruri cu care intră în contact. Vei putea observa astfel ce lucruri îi atrag atenţia şi ce îi displace.

E2 – suntem obişnuiţi cu ideea că în viaţă nimic nu se obţine fără efort şi această situaţie este valabilă şi în cazul alegerii unui cadou. Cu cât depui mai mult efort în căutările tale, cu atât şansele tale să găseşti cadoul perfect cresc considerabil. Pe lângă căutarea în sine, este important şi modul în care prezentăm cadoul. Degeaba am petrecut ore în şir cu căutările dacă modul în care îl oferim strică totul pe final. În mod sigur merită să-ţi sacrifici câteva zeci de minute pentru a ambala frumos cadoul respectiv şi pentru a mai scrie câteva cuvinte persoanei respective.

DP – aşa cum se poate observa, dorinţa personală este singurul element din formulă care vine cu semnul “-”. E clar că atunci când cumpărăm un cadou pentru cineva nu trebuie alegem un cadou care nouă ni se pare folositor. Cel mai important este să analizăm situaţia într-un mod cât mai obiectiv şi să încercăm să ne punem în pielea persoanei vizate, lăsând în acelaşi timp deoparte dorinţele personale. Chiar dacă nouă acel gadget ni se pare super interesant, s-ar putea ca persoana respectivă să nu-l considere nici pe departe la fel de preţios.

EM – aşa cum spuneam şi la punctual anterior, este esenţial să ne punem în locul persoanei căreia dorim să-i facem un cadou. Trebuie să empatizăm şi să ne imaginăm cât mai mult posibil ce am considera noi un cadou ideal dacă am fi în pielea persoanei respective.

Acum că v-am detaliat elementele formulei totul pare ceva mai logic, nu? Fie că ne ghidăm sau nu după această formulă, un lucru e cert. Cadoul perfect nu este doar un mit şi oricine îl poate găsi într-un final.